HomeWelcome on the website of voc-districhamp

VOC-Districhamp – voor kwaliteit

 

Districhamp nv is een vooruitstrevend bedrijf waar kwaliteit centraal staat. Met ervaring en vakmanschap wordt het teeltproces zorgvuldig beheerst. Districhamp nv is een belangrijke speler op de markt voor het totaal assortiment van paddestoelen. De oprichters hebben tientallen jaren ervaring en staan garant voor een topproduct. Evidente kernwoorden zijn kwaliteit, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, klantvriendelijkheid.

Districhamp hecht veel waarde aan het milieu. Er wordt veel energie bespaard door gebruik te maken van een natuurvijver, zonnepanelen en warmtepompen.

Districhamp – opgericht in 1997

Districhamp nv, opgericht in februari 1997 door verschillende champignontelers, is gespecialiseerd in het verpakken, verkoopklaar maken en distribueren van verschillende soorten champignons. Districhamp  maakt deel uit van de Vereniging Onafhankelijke Champignontelers of VOC. Door die link is een constante aanvoer van topkwaliteit gegarandeerd.

Er wordt eveneens alles in het werk gesteld om dit op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier te laten geschieden. Er is ruimschoots geïnvesteerd in een gekoeld pand met frigoruimtes, weeg- en verpakkingslijnen. Zo kan er verzekerd worden dat de keten gesloten blijft waardoor het eindproduct niets aan kwaliteit verliest.

Districhamp – een unieke teeltwijze enig in Europa

Doordat de teelt in ‘eigen handen’ is kunnen, op een zeer korte tijd, de vers geplukte champignons gekoeld, verpakt en geladen worden, om ze uiteindelijk dagvers rechtstreeks bij de klant af te leveren.  Een goede relatie en samenwerking met de klant is hierbij zeer belangrijk.

De champignons, dagelijks met de hand geplukt, worden snel gekoeld en verpakt. Ze worden dagvers geleverd bij de klanten in binnen- en buitenland.

Door een uniek, eigen ontwikkeld concept, enig is in Europa, en door geavanceerde klimaatunits, wordt er gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Zelfs na de teelt wordt het gebruikelijke doodstomen van de cellen niet toegepast, wat bewijst dat de infectiedruk binnen de perken blijft.

www.voc-districhamp.be

info@voc-districhamp.be

Tel.: 00 32 51 48 58 97

Fax: 00 32 51 48 78 10

Brugsesteenweg 66 – 8740 Pittem